Fietsgids Katharen-Basken Fietsroute

Fietsgids Katharen-Basken Fietsroute !

€ 22,95
Leverbaar

Verzending binnen 3-4 werkdagen

Ea falli mucius conclusionemque eum, et iudico omittam periculis has. Idque atqui convenire quo et, vel justo civibus explicari no.
  • Lang leve de specialist

    Alles wat wij doen en verkopen is fietsvakantie-gerelateerd.

  • Fietsen maakt het hoofd leeg en het hart open

    Even niet presteren. Beginnen, en de rest komt vanzelf op je af.

  • Eenvoudig gelukkig is gelukkig eenvoudig

    Misschien wel de grootste rijkdom van een fietsvakantie.

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Katharen-Baskenroute: Narbonne - Biarritz - 600 km
Dit is een uitgave van de Europafietsers

Beschrijving
Proef de sfeer van de middeleeuwen als de dreigende contouren van een Katharenburcht plotseling hoog boven je opdoemen in de ochtendmist.Geniet van het welverdiende uitzicht vanaf zo'n burcht, na een stevige klim in het kleinste verzet, gevolgd door een fikse wandeling naar de top.

Bezoek de levendige stadjes en slaperige dorpjes die onlosmakelijk verbonden zijn met de boeiende Katharenhistorie. Stap zo nu en dan eens af voor een picknick in het grootste aaneengesloten wijngebied van de wereld, de Languedoc. Laat je meevoeren door stille, groene rivierdalen en geniet van de weidse vergezichten met steeds wisselend uitzicht op de Pyreneentoppen. Verbaas je over de onverstaanbare en onuitspreekbare Baskische klanken in een plaatselijke kroeg of langs een Poteveld.

Deze gids beschrijft een fietsroute van 600 kilometer van Narbonne naar Biarritz. De route verbindt de Middellandse Zee met de Atlantische Oceaan en sluit aan op de Europafietsers-routes De Groene weg naar de Middellandse Zee&Langs oude Wegen en pelgrimssteden en de St. Jacobs fietsroute. De route voert langs de historische plekken die een grote rol hebben gespeeld in de opkomst, maar vooral in de ondergang van de Katharen. De noordelijke route doet vooral steden en dorpen aan, zoals Minerve, Carcassonne, Bram, Mirepoix en Foix. De zuidelijke route gaat langs de legendarische Katharenburchten als Peyrepertuse, Queribus en Montsegur. Vanaf Foix loopt de route zoveel mogelijk langs rivierdalen via o.a. Lourdes, door de Gascogne en het Franse Baskenland naar Biarritz. Hoewel de duizend meter grens slechts eenmaal wordt overschreden en de Pyreneeentoppen dus worden gemeden, moet de route niet worden onderschat. Met name de zuidelijke Katharenroute en het middengedeelte, waaronder de Baronnies, zijn niet vrij van steile hellingen en dito afdalingen.

Kortom, geen route voor de ongetrainde fietser of gezin met kleine kinderen. Goed materiaal, maar vooral een goede conditie, zijn absolute voorwaarden om deze tocht met plezier te fietsen. Maar dan wordt men ook beloond met een regelmatige afwisseling van cultuur en natuur, vlakke stukken en stevig klimwerk, eindeloze vergezichten en interessante stadjes. Voorwaar een echte uitdaging!

Digitaal bladeren aan de hand van zelfde soort fietsgids Groene Weg
Kaartoverzicht

De fietsgidsen
• Kaartjes met de route
• Navigatietekst (in beide richtingen) met indicatie van voorzieningen
• Informatie over zwaarte en wegkwaliteit
• Informatie over historie en toeristische bezienswaardigheden
• Overnachtingslijsten
• Informatie over vervoer
• VVV-adressen

 

Zwaarte van de route en hoogteprofiel
Hoewel de duizendmetergrens slechts eenmaal wordt overschreden en de Pyreneeëntoppen dus worden gemeden, moet de route niet worden onderschat. Met name de zuidelijke Katharenroute en het middengedeelte, waaronder de Baronnies, zijn niet vrij van steile hellingen en dito afdalingen. Kortom, geen route voor de ongetrainde fietser of gezin met kleine kinderen.
Wilt u het hele hoogteprofiel zijn dan klik dan de route aan op de aanklikbare kaart van Het Fietsweb. Onderaan vindt u een prachtig hoogteprofiel, waarbij u precies kunt zien waar u op de route bent en hoe zwaar of makkelijk dat stuk is.

De Katharen-Basken route staat ook in onze Lange Afstand Route-App
Deze route is tegenwoordig ook in onze Lange Afstand Route App verkrijgbaar. Heel prettig en praktisch naast uw fietsgids. Bekijk promo-filmpje

Downloaden voor Apple: Klik HIER        
Downloaden voor Android: Klik HIER

Begeleidingskaarten bij deze fietsgids
Met Michelin nummer 342 en 344 heeft u het hele gebied afgedekt. Deze kaarten zijn ook goed genoeg om eventueel van de route af te fietsen. U kunt de route hierop ook goed intekenen. (zie aanverwante artikelen)

 

 

Aansluitingen andere fietsroutes
Een hele mooie aansluiting is met de fietsroute langs het Canal du Midi, van Carcassonne naar Bordeaux. Wilt u een rondje dan kun je van Bordeaux naar Biaritz met de St Jacobs Fietroute deel 2.
Een van de allermooiste rondje krijgt u als u deze route combineert met de Midden-Frankrijkroute, dan heeft u wel snel 3-4 weken nodig. Maar mooier krijg je het haast niet. U kunt deze twee routes aan elkaar vastrijgen met opnieuw St. Jacob deel 2 en de Groene Weg deel 2. Deze laatste twee routes kunt u natuurlijk ook gebruiken om vanuit Nederland naar de Katharen-Baskenroute toe te fietsen. Dan wordt je echt gelukkig.
Een andere mogelijkheid is om ook nog Spanje in te trekken. Dan kunt helemaal door naar Andalusie of Santiago.

GPS-tracks
GPS-track / Wijzigingen site Europafietsers

 

Vervoer
Wilt u met de fietsbus heen dan wel terug, dan gaan er fietsbussen naar Carcassone (oostelijke aansluiting) of Lezignan. In het westen is St. Jean Pied du Port de dichtsbijzijnde opstapplaats. Kijk voor details op www.fietsvakantiewinkel.nl/fietsbus
.Eventueel gaan er ook trhttps://www.fiets-mee.nl/einen die kant op. Hou dan wel rekening met overstap in Parijs. U moet dan wel fietsen van Parijs Gare du Nord naar een ander station aldaar. Voor meer info kunt u contact op nemen met de www.fiets-mee.nl
U kan uiteraard ook met vliegtuig gaan naar bijv Bordeaux of Perpignan. Info over fiets en vliegtuig vindt u hier.

Reisverslagen
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 467065
EAN / ISBN 9789064556654
Schaal 1:100.000
Taal Nederlands
Schrijver Peter van Rossum en Kees Mieras
Uitgever Europa Fietsers/Pirola
Jaar van uitgave 2011

Reviews 2

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewFietsgids Katharen-Basken Fietsroute !
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!