Fietsrouteplanners/Fietsroutes Europa

Fietsrouteplanners

Fietsrouteplanners
Er zijn inmiddels al talloze fietsrouteplanners voorhanden. We hebben de meest gebruikte hier onder elkaar gezet. Vergeet vooral niet om ook eens uw eigen weg te zoeken.
-  Routeplanner Nederland: https://routeplanner.fietsersbond.nl/
-  Routeplanner Belgie: www.fietsnet.be
-  Routeplanner Europa: www.fietsrouteplanner.eu
-  Routeplanner Nordrhein Westfalen:  https://www.radroutenplaner.nrw.de 
-  Routeplanner Oostkantons:  http://go.ostbelgien.eu/routenplaner-radfahren?lang=nl#

Fietsweb Europa
De meeste klanten van ons fietsen toch graag een route van het Fietsweb. Terecht ook wat ons betreft. Gedurende duizenden kilometers zijn de mooiste en rustigste weggetjes voor u uitgezocht. De meest uitgebreide info over het Fietsweb vindt u bij onze partners van de Europafieters. Voor alle fietsroutes van het Fietsweb op een rij, zie https://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/fietsweb-europa.html
Help andere fietsers te inspireren door te vertellen hoe u zo’n fietsroute ervaren hebt. Dit is bij elke fietsroute in onze Webshop mogelijk. Ga naar betreffende fietsgids toe en zet uw beoordeling van de route bij "Review". U kunt ook foto's uploaden van uw tocht.

Eurovelo
Heel gestaag vordert het netwerk van Eurovelo. De bekendste routes zijn nog altijd de North Sea Cycle Route (Eurovelo 12) en de Rheinradweg (Eurovelo 12). Vaak gaat de propaganda ook harder dan de werkelijkheid, want van zo'n 85% is nog geen fietsgids beschikbaar. Gidsen die wel beschikbaar zijn van Eurovelo hebben we allemaal in ons assortiment. Klik HIER voor een overzicht van deze fietsgidsen. 
De Europafietsers hebben ook alles op een rij gezet. met daarbij ook info per Eurovelo-nummer. Voor zover bekend is natuurlijk.D-routes in Duitsland
Ook in Duitsland zijn ze bezig met een aantal nationale fietsroutes, ook wel D-routes genoemd. Er gebeurt de laatste weinig op de bijbehorende site, maar u vindt er wel een overzicht en de gps-tracks. Er zijn helaas geen fietsgidsen per D-route. Wel zijn de routes redelijk bewegwijzerd met een D-nummer. Gelukkig staan deze routes wel ingetekend op de onvolprezen ADFC-Radtourenkarte. Deze serie is landdekend. U hoeft dus alleen maar de goede, bijbehorende kaarten uit te kiezen.

LF-Icoonroutes Nederland
Bij de meeste waarschijnlijk al bekend, maar voor het overzicht toch goed om even te noemen. We horen het zo vaak, dat Nederland eigenlijk veel mooier fietsen is dan menigeen denkt. 
Elke losse LF-icoonroutes kunt eigenlijk blind aan gaan beginnen. Echt alle mooie weggetjes en streken zijn aan elkaar geknoopt. 


Overige lange afstandsroutes:

Heeft u wellicht aanvullende info, dan houden we ons natuurlijk zeer aanbevolen. Samen weet je meer.