Fietsvervoer

fietsvervoer

Fietsbus
De Fietsvakantiewinkel is nog steeds de enige plek waar u echt alle fietsbussen bij elkaar vind. Een mooi, helder overzicht met alle vertrekdata, tijden, prijzen etc vindt u onder http://www.fietsvakantiewinkel.nl/fietsbus
Wilt u naar Duitsland met de fietsbus, dan zou u ook eens kunnen kijken bij www.meinfernbus.de. Dat is een reguliere busmaatschappij vergelijkbaar met bv Eurolines. Alleen kunnen hier doorgaans 5 fietsen mee. De bussen rijden van maart tot en met oktober. Voor meer info moet u zich wenden tot de maatschappij zelf. 


Fietstrein
Binnen 24 uur komt u bijna altijd thuis m.b.v. de trein. Het gemak waarmee dit gebeurt kan echter enorm variëren. Vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het meestal zeer goed te doen, vanuit bv Frankrijk is het vaak weer lastig. Voor informatie en boekingen adviseren wij contact op te nemen met de Treinreiswinkel. Zij weten veel en kunnen bijna altijd uw fiets mee reserveren voor uw reis. Zie www.treinreiswinkel.nl of www.fiets-mee.nl
Op de site van de Deutsch Bundesbahn kunt u ook al veel zelf uitvogelen. Deze routeplanner werkt veelal internationaal. Als u aanvinkt "mit Fahrradmitnahme" dan worden alleen de mogelijkheden aangegeven van mogelijke combi fiets/trein. Klik HIER
Sinds een paar jaar is het gelukkig wel makkelijker geworden om in Düsseldorf te geraken. Vanuit Arnhem gaat er élk uur een stoptrein waar de fiets in mee kan. Dat is ongeveer een uur sneller dan wanneer u via Venlo zou gaan. Vanaf Düsseldorf ligt dan heel Duitsland voor uw open met de trein.Vliegtuig
De combinatie Fiets en Vliegtuig is tegenwoordig al heel gewoon. Dacht het grondpersoneel vroeger nog vaak, oh het is maar een fiets, daar komt tegenwoordig onoverkomelijke schade niet heel veel meer voor. Maatschappijen rekenen wel steeds meer voor een enkeltje fiets. Vliegt u buiten Europa sta dan niet te kijken van 100 euro per enkele reis.
Het is altijd aan te raden om op tijd op de luchthaven te zijn. Liever een bakje koffie extra dan enorme tijdsdruk met bijbehorende stress.
Op www.vliegennaar.nl/flight-alert kunt u opgeven waar u heen wilt en wat u er maximaal voor wilt betalen. U krijgt dan automatisch een mailtje als er een aanbieding is die binnen uw budget past. 
Een overzicht van vliegmaatschappijen met kosten is te vinden op: www.skyscanner.de
Een andere prijsvergelijker voor vervoer van en naar diverse steden is bv: https://www.omio.nl/

De flightbag
Voor het vervoer van al uw losse tassen is het raadzaam een flightbag mee te nemen. Die wegen niet al te veel. Hierin kunt u al uw fietstassen stoppen. De kans dat er dan één kwijtraakt is echt minimaal. Bovendien herkunt u direct uw bagage als deze op de bagageband binnenkomt.

Minder vliegen
Wellicht het overwegen waard om helemaal niet of beperkt te gaan vliegen, tegenwoordig wel zo verantwoord gezien de belasting van het vliegverkeer op het millieu. Niet om u iets af te nemen, maar vaak is het dichtbij zo veel mooier dan velen denken of vermoeden.

Fiets in een doos vervoeren
Kijk bij boeking altijd op de site van de luchtvaartmaatschappij naar de voorwaarde voor het  meenemen van uw fiets. Wat zijn bv de extra kosten en hoe mag de fiets vervoerd worden. Helaas zijn er geen fietshoezen meer te verkrijgen bij ons. Bij het bagagedepot in de kelder onder de centrale trap van Vertrekhal 1 en 2 (Schiphol), zijn fietsdozen te koop om de fiets mee te nemen op reis. Doos kost rond de 25 euro. Meer info over de combi fiets en vliegtuig vindt op het forum van de wereldfietser, zie
https://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewforum.php?f=26 en 
https://www.dewijdewereld.net/reizen/fiets-vliegtuig.htm

Zelf zoeken van een vlucht
Er zijn tegenwoordig tal van verzamelsites voor de diverse lowcost-airlines. We noemen er een paar. U kunt ze goed als zoekmachine gebruiken:
www.Wegolo.nl
www.Lowcostairlines.nl
www.Tix.nl
www.Cheaptickets.nl
www.Skyscraper.com
www.Vliegwinkel.nl 

Uw fiets los laten vervoeren
Het is vanuit veel plekken in Europa ook mogelijk uw fiets apart te laten vervoeren. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat uw reis terug naar huis in veel gevallen makkelijk zal worden. De kosten zijn meestal wat hoger. U moet rekenen op ruim honderd euro per fiets. Soetens is hiervan de uitvoerende organisatie. Sinds kort is er ook Travel-Light.

Auto
Uiteraard is het mogelijk om ook met uw fiets én auto op vakantie te gaan. De meeste automobilisten hebben hier meer kaas van gegeten dan wij. De Wereldfietsers hebben nog wat tips om een rij gezet. Zie https://wiki.wereldfietser.nl/index.php?title=Fietstransport#Auto. 

Heeft u wellicht interessante aanvullende info of tips, dan houden we ons natuurlijk zeer aanbevolen. Samen weet je meer.