Hubba Hubba NX - groen of grijs

Hubba Hubba NX - groen of grijs

Vanaf € 629,95

Productomschrijving

Video Product

Video Product

Productomschrijving

MSR: Hubba Hubba NX

De Hubba Hubba NX is de best verkochte tweepersoons-tent van MSR. Hij weegt slechts 1,7 kg en is daarmee zeer licht. Het lage gewicht wordt vooral gehaald door het gebruik van het superieure Ripstop Nylon materiaal en de DAC-tentstok.

Op de fiets door Midden-Amerika zonder de last van een zware tent? Dan is dit de tent voor u. Lichtgewicht naar Zuid-Frankrijk of een lichte tent mee voor als u geen accommodatie kan vinden? Ook goed natuurlijk. Er is voldoende ruimte om te zitten en een ruime vestibule: licht reizen zonder comfort op te offeren. Kwaliteit en opzetgemak zijn altijd gewaarborgd bij MSR.

De Hubba Hubba NX zal zeer lang uw gewenste partner zijn tijdens uw tocht: degelijkheid en lichtgewicht (max 1,7 kg) vinden elkaar hier in een ideaal compromis. Van het zeer eenvoudige opzetgemak worden we ook steeds weer blij. De buiten- en binnentent zijn, bij bijvoorbeeld mooi weer, ook goed los te gebruiken. Hiernaast neemt de tent natuurlijk ingepakt ook zeer weinig ruimte in, slecht 46x15cm. Hup, zo weggestopt in de fietstas!

De test
Wij fietsten met de Hubba Hubba NX 4 weken door Europa. Hierbij viel ons het volgende op. De tent staat daadwerkelijk als een huis, hetgeen veel vertrouwen geeft. Na 3 dagen regen in Jura bleek de tent absoluut 100% waterdicht. Later in Zuid-Frankrijk was de situatie andersom, zeer warm. We hebben daar zelfs een paar dagen alleen in de binnentent geslapen, prettig dat dit mogelijk is. Door de goede ventilatie hebben we geen last gehad van condensvorming, ook niet in de natte Jura. Uiteraard zeer te spreken over het lage gewicht en pakvolume, zeker als je ziet bij wat voor een kwaliteit spul. Het enige wat weerstand kan oproepen zijn wellicht de ruimte en de prijs. Ruimte is makkelijk op te lossen door bijvoorbeeld voor 2 personen de 3-persoons aan te schaffen. De prijs vinden wij de investering meer dan waard.

Vergelijkbare tenten
Overweeg vooral ook de Elixir 2. Zelfde tent, iets zwaarder materiaal, maar ruim 100 euro goedkoper. Dat is veel geld voor maar een kilootje meer.
Wilt u dezelfde kwaliteit kijk dan naar de Mutha Hubba NX. Zelfde tent, maar voor 3 personen. Lekker ruim met z'n tweëen zeggen wij dan.

Deze tent is ook als een 1-persoons verkrijgbaar, hij heet dan Hubba NX.

De voordelen opgesomd
Superlicht: Met zijn 1,7 kg. aan gewicht is dit een heerlijk lichte tent, zeker voor deze kwaliteit.
Opzetgemak: Met maar 1 stok laat deze tent zich natuurlijk zeer gemakkelijk opzetten, lang leve de eenduidigheid..
Leefbaar: Door het innovatieve frame verschaft hij een maximum aan binnenruimte, opbergruimte en de opening in D-vorm verschaft een moeiteloze in- en uitgang.
Veelzijdig: Kan als 2-laags tent worden opgezet, maar eventueel ook met alleen de binnentent. Alleen de buitentent met het grondzeil kan natuurlijk ook.

Een fietstent kopen: handig om te weten
We hebben een aparte pagina voor u gemaakt waar u tips vindt om rekening mee te houden bij het kopen van uw nieuwe fietstent.

Alle kenmerken op een rij
• Personen: 2
• Totaal gewicht: 1720 gram
• Aantal ingangen en bergingsruimtes: 2
• Afmetingen: zie afbeelding
• Materiaal buitentent: 20D Ripstop Nylon, DuraShield gecoat,1200 mm waterkolom
• Materiaal binnentent: 15D Nylon horrengaas en 20D Ripstop Nylon
• Materiaal grondzeil: 30D Ripstop Nylon, DuraShield gecoat, 3000 mm
• Aantal tentstokken: 1 DAC Featherlite NFL
• Aantal haringen: 10 MSR Needle Stakes
• Afmetingen ingepakt: 46x15 cm

Het opzetgemak
Klik hier om te zien hoe eenvoudig de Hubba-tent opgezet wordt.

Goede ventilatie
De buitentent is voorzien van ventilatieopeningen zodat niet alleen de temperatuur comfortabel is, maar zodat u ook geen last heeft van vochtigheid in de tent. MSR maakte een mooi filmpje over ventilatie en condens, klik hier.

Handleiding
Wilt u de Nederlandstalige handleiding vast bekijken, dan kan dat, klik hier.

Speciaal grondzeil voor de Hubba Hubba NX

Een grondzeil is niet noodzakelijk maar verlengt zeer zeker de duurzaamheid van uw tent. Er is een speciaal ontworpen grondzeil van MSR voor Hubba Hubba NX.

Gear Shed: Ideale uitbouwmogelijkheid
Deze tent laat zich makkelijk uitbreiden met de MSR-Gear Shed. Deze weegt slechts 940 gram en geeft u ruim 2,5 m2 meer aan ruimte. Lang leve de flexibiliteit.

Over MSR
Het merk MSR is al heel lang echt een begrip in de outdoorbranche. Wat ons betreft ook zeer terecht. Dit zijn absoluut de meeste hightech spullen waar het gaat om materiaal, vorm etc. Gaat het u echt om een combi van kwaliteit en superlichtgewicht dan zit u met MSR goed.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 701441
EAN / ISBN 0040818062043

Reviews 7

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewHubba Hubba NX - groen of grijs
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!