Marathon Mondial Schwalbe

Marathon Mondial

Vanaf € 52,50

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Schwalbe Marathon Mondial - voor de wereldfietser

Hij is de opvolger van de legendarische tourband Marathon XR. De nieuwe reisband Marathon Mondial zet de oergedachte van die Marathon voort die Schwalbe 26 jaar geleden met extreem tourfietsers ontwikkelde. Met het Triple compound en een gepatenteerde lekbescherming wordt de band naar de nieuwste technische stand gebracht.

Ultieme lange afstandsband
"De Marathon Mondial is de ultieme reisband", zegt René Marks, productmanager bij Schwalbe, die zelf enkele tienduizenden fietskilometers op zijn naam heeft staan. De Marathon Mondial heeft alles in zich wat van een Tourband wordt verlangd: een extreem lange levensduur, lekbestendigheid en een geringe rolweerstand. Alleen al het profiel doet je denken aan eindeloze stukken asfalt en offroad pistes. Het gesloten middenstuk rolt licht op de straat. De zijnoppen geven net als bij een mountainbikeband tractie en grip op ongeplaveide pistes.

Haast Onverwoestbaar
Optisch heeft het profiel een dynamische en moderne uitstraling. Zijn onverwoestbaarheid dankt de Marathon aan zijn rubbermengsel. Om de op zich tegenstrijdige technische eigenschappen van de compounds te optimaliseren, combineert Schwalbe als geen andere bandenproducent. De verschillende rubbermengsels zijn helemaal toegespitst op de betreffende inzet. "State of the Art" is het Travelstar compound van de Marathon Mondial. Onder het loopvlak zorgt een elastisch rubbermengsel voor een lichte loop, terwijl een gripvast compound op de bandschouders voor grip in de bochten en tractie zorgt. In het midden van het loopvlak rolt een slijtvast, harder rubbermengsel met een geringe rolweerstand over vele duizenden kilometers.

Ook Tillmann Waldthaler fietst met Mondial
Bergweggetjes met klein puinsteen, gaten in de weg, acaciadoorns of draad uit vrachtwagenbanden, fietsavonturiers kennen de nietsontziende "bandenkillers". Lekbescherming is daarom net zo belangrijk als de slijtvastheid van het rubbermengsel. De lichte, extreem dicht geweven beschermlaag High Density Guard, beschermt door zijn gepatenteerde weeftechniek zeer effectief tegen doorboringen en snakebites. De zijwand van de band werd aanvullend met een lichte maar stabiele weefsellaag “SnakeSkin” versterkt en is daardoor goed beschermd tegen zijwaartse beschadigingen. "Zijn lange levensduur en de aangename rijeigenschappen maken van hem de perfecte band voor extreme fietsreizen en voor een tour door rivierbeddingen", vat Marks samen. "Fietsnomade" Tilmann Waldthaler, die honderdduizenden kilometers over alle continenten fietste vult aan: "meer dan 90% van alle extreem tourfietsers fietst op de Schwalbe Marathon". Hij kan het weten.

Vouwbare versie
Wij verkopen alleen de betere vouwversie met een kevlar hieldraad (Evolution). Deze vouwbandversie heeft veel sterkere zijwanden en een sterkere antilek laag.

Vergelijk de door ons geselecteerde Schwalbe banden
We hebben voor u een overzicht gemaakt, met daarin de waarden als rolweerstand, gewicht, grip etc. Hierdoor kunt u makkelijk zien welke band het beste bij uw fietsvakantie past.

Ook zeer geschikt voor de E-bike
Wie ook op zijn E-bike een robuuste duurloper wil monteren, is met de Marathon Mondial goed bediend. Hij draagt het E-bike Ready signature. Voor de prijsbewuste consument is de Marathon Mondial er ook in de Performance uitvoering. 

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 700013

Reviews 1

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewMarathon Mondial
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!