Voorbereiding

Voorbereiding Europafietsers
Zie uw voorbereiding met name als middel om heel veel zin in uw fietsvakantie te krijgen. Verder valt met een paar simpele weetjes vaak een hoop ellende en gedoe te voorkomen. Onze partners van de Europafietsers hebben één en ander helder op een rij gezet onder het kopje “Wat u echt moet weten”. 
Europafietsers Voorbereiding
Handboek Fietsvakantie
Grote Fietsvakantieboek

Voorbereiding Wereldfietser
Een wereldreis vergt uiteraard een veel zorgvuldiger voorbereiding. Daar kunt u weken zo niet maanden mee bezig zijn dan wel druk om maken. Onmiddellijk mee stoppen. Erik Schuyt van de Vakantiefietser heeft alles voor u op een rij gezet in “De Wereldfietser, handreiking voor het maken van een lange reis”.
Wereldfietser-een-handreiking
Hoe-word-ik-wereldfietser
Handboek Fietsvakantie
Fahrrad Weltführer

Paklijst
Niets is meer persoonlijk dan een paklijst. Maar we hebben een mooie (controle)lijst voor u samengesteld. Gebruik hem als ruggensteun maar zeker niet als wetsvoorschrift. 
Paklijst Fietsvakantiewinkel: https://webwinkel.nederlandfietsland.nl/paklijst
Paklijst Nederland Fietstland https://www.nederlandfietsland.nl/fietsvakantie/de-complete-paklijst-voor-fietsvakanties


Lexicon fiets in alle talen
Dat is altijd handig. De meest voorkomende fietstermen in alle talen. Zo kunt u toch nog makkelijk aan een nieuwe binnenband komen als u bijvoorbeeld door Slowakije fietst. Zie 
https://europafietsers.nl/extra/EESC-2009-14-EN.pdf


Specifieke Landen fietsinfo
Bent u echt op zoek naar hoe het is om één specifiek land te fietsen? Hoe zijn de wegen daar? Heeft het een fietsnetwerk? Hoe zit het met de overnachtingsmogelijkheden? Reisverslagen lezen? De vereniging de Wereldfietser heeft voor elk land specifieke fietsinformatie. Het leuke is dat u hier zelf ook informatie aan kan toevoegen. Van fietsers voor fietsers. Zie
https://wiki.wereldfietser.nl/index.php?title=Landeninformatie 


Fietsforum
De Wereldfietsers hebben ook het beste fietsforum. Zeer uitgebreid, zeer actueel en netjes gesorteerd op thema. U kunt hier ongelofelijk veel terugvinden. Uiteraard kunt u hier ook een vraag opwerpen. Zie https://www.wereldfietser.nl/phpbb/search.php?search_id=active_topics

Vakantiefiets Verzekeren
Bij een gewone reisverzekering is uw fiets meestal maar tot rond de 200 euro verzekerd. Wordt u fiets van 3000 euro dus gestolen tijdens u eerste vakantie, dan gaan die 200 euro weinig troost opleveren. Voorkomen door middel van uw fiets altijd aan iets vast te zetten en goede sloten is natuurlijk het beste. Een goede fietsverzekering kan echter wel een gerust gevoel geven. Bij steeds meer verzekeringen is het mogelijk dat u uw vakantiefiets voor een reëel bedrag kan laten verzekeren. Lees goed de voorwaarden door van uw reisverzekering. 
Zie verder de pagina over De Vakantiefiets

Heeft u wellicht interessante aanvullende info of tips, dan houden we ons natuurlijk zeer aanbevolen. Samen weet je meer.