Van Gogh gift box

Van Gogh gift box

€ 19,95
Op voorraad

Voor 15:30 besteld, zelfde werkdag verzonden.

Mel iusto quaeque accommodare cu, mea mutat postea instructior ut. Eum ut nihil salutandi laboramus, at per voluptua expetenda interpretaris.
  • Lang leve de specialist

    Alles wat wij doen en verkopen is fietsvakantie-gerelateerd.

  • Fietsen maakt het hoofd leeg en het hart open

    Even niet presteren. Beginnen, en de rest komt vanzelf op je af.

  • Eenvoudig gelukkig is gelukkig eenvoudig

    Misschien wel de grootste rijkdom van een fietsvakantie.

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Van Gogh gift box (vijf fietsroutekaarten + overzichtskaart)
Een tocht van 435 km verdeeld in 10 unieke fietsroutes, die ook afzonderlijk gedaan kunnen worden.

Een mooi cadeau voor jezelf, of voor een fanatieke fietser / Van Gogh liefhebber. In deze box vind je de vijf deelkaarten plus een overzichtskaart. Op de overzichtskaart wordt de gehele route inclusief verbindingsstukken weergegeven.

Hoe werkt de Van Gogh fietsroute? 
De Van Gogh fietsroute is uitgezet over het fietsknooppuntensysteem in Brabant. Onder elk knooppuntbord tref je een Van Gogh fietsroutebord aan. Volg de Van Gogh fietsroutebordjes van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het fietsknooppuntensysteem. 

Een meesterlijk openluchtmuseum
Vincent van Gogh woonde en werkte van december 1883 tot november 1885 in Nuenen. Hier heeft hij bijna een kwart van zijn totale oeuvre gemaakt. Het is ook de plek waar Vincent zijn allereerste meesterwerk schilderde: ‘De aardappeleters’. Nuenen en omgeving (met aantrekkelijke horeca- en recreatiegelegenheden) kun je zien als een ‘openluchtmuseum’. Nergens anders bevinden zich zoveel gebouwen, beelden en landschappen die een directe relatie hebben met Van Gogh. Nuenen telt maar liefst veertien Van Gogh Monumenten. In de directe omgeving - Lieshout en Eindhoven - bevinden zich nog eens vijf van deze unieke erfgoedlocaties.

Eindhoven/Nuenen
Op de fietskaart van Eindhoven/Nuenen staan twee routes afgebeeld, namelijk: Eindhoven (39 km) en Nuenen (49 km).

Hechte familie en echte landschappen
Midden in Noord-Brabant, in een landelijk gebied, ligt Helvoirt. Vader Theodorus van Gogh was dominee van de protestantse kerk in Helvoirt van 1871-1875. Hoewel Vincent van Gogh niet in Helvoirt heeft gewoond, is hij hier meerdere keren op familiebezoek geweest. In het typisch Brabantse dorp vind je drie Van Gogh Monumenten: de Hervormde pastorie - waar het gezin Van Gogh heeft gewoond (1871-1875) -, de oude Hervormde kerk (daterend uit de 15e eeuw en waar Vincents vader dominee was) en de graven van Vincents oom en tante. In de nabijgelegen Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch bevindt zich Het Noordbrabants Museum, de enige locatie in Brabant waar je originele Van Gogh schilderijen kunt bewonderen. 

Helvoirt/'s-Hertogenbosch
Op de fietskaart van Helvoirt/'s-Hertogenbosch staan twee routes afgebeeld, namelijk: Helvoirt (21 km) en 's-Hertogenbosch (31 km).

Het begin van de carrière
De familie Van Gogh woonde in Etten van 1875 tot 1882. Vader Theodorus was er predikant. Voor Vincent van Gogh was Etten regelmatig een toevluchtsoord in die jaren. Mislukt in zijn pogingen om kunsthandelaar, onderwijzer en predikant te worden, besloot hij voorjaar 1881 zijn leven een nieuwe richting te geven. De 28-jarige Van Gogh wilde kunstenaar worden en Etten werd zijn oefenlokaal. Hij had er zijn eerste atelier en werkte er dag en nacht aan studies, schetsen en tekeningen. Later, in Frankrijk, schilderde hij het kleurrijke en fantasierijke ‘Herinnering aan de tuin in Etten’ (Arles, 1888). 

Etten-Leur
Op de fietskaart van Etten-Leur staan twee routes afgebeeld, namelijk: Etten-Leur Noord (32 km) en Etten-Leur Zuid (29 km). 

De geboorteplaats van een meester
Vincent van Gogh werd in Zundert geboren op 30 maart 1853. Hij was niet het eerste kind van Theodorus van Gogh (1822-1885) en Anna Cornelia Carbentus (1819-1907). Hun eerste zoontje (óók ‘Vincent’ geheten) was precies een jaar eerder, op dezelfde datum, dood geboren. Een aangrijpend verhaal dat in en rond het Vincent van GoghHuis wordt verteld. Op de plek van het Van GoghHuis stond de oude pastorie. Hier woonde Vincent tot zijn zestiende jaar met zijn ouders, drie zussen en twee broers. Het gezin wandelde vaak in de omgeving van Zundert. Die wandelingen vormden de basis van Vincents liefde voor de natuur en het boerenleven. Een fascinatie die later tot uiting kwam in zijn werk.

Zundert
Op de fietskaart van Zundert staan twee routes afgebeeld, namelijk: Zundert Noordoost (56 km) en Zundert Noordwest (46 km).

Liefde voor stad en land
Vincent van Gogh, een van de beroemdste kunstenaars ter wereld, is een geboren en getogen Brabander (Zundert, 1853). Hoewel Vincent een groot liefhebber was van de natuur en het Brabantse platteland, hield hij ook wel van de dynamiek en de verleidingen van de grote stad. Parijs bijvoorbeeld vond hij magnifiek. Tilburg en Breda (Princenhage) bezocht Vincent op jongere leeftijd, toen hij er op school zat of familie bezocht. Deze Van Gogh fietsroute voert je langs de Van Gogh-hoogtepunten in en rond Breda en Tilburg. Tussen beide steden ligt een mooie verbindingslus door en langs bossen, heide, vennen, landgoederen en akkers. Typisch zo’n omgeving waaruit Van Gogh inspiratie haalde.

Breda/Tilburg
Op de fietskaart van Breda/Tilburg staan twee routes afgebeeld, namelijk: Breda (33 km) en Tilburg (48 km). 

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnr: 703367
EAN / ISBN 7434042492470

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewVan Gogh gift box
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!