Brooks Zadel C17 Cambium All Weather

Brooks Zadel C17 Cambium All Weather

Vanaf € 94,95

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Brooks Zadel C17 Cambium All Weather

Naast de leren zadels waar Brooks bekend om is, mag de Cambiumlijn er inmiddels ook wezen. De zadels zijn gemaakt van gevulkaniseerd rubber met een toplaag van waterdicht nylon. Het unieke flexibele, onderhoudsvrije, en waterbestendige dek is ontworpen om met de bewegingen van de fietser mee te bewegen voor maximaal comfort en gebruiksgemak. De geometrie en dimensies zijn afgeleid van de bekende B17.

De Brooks C17 Cambium is zoals hij er ook uit ziet, comfortabel, duurzaam en sportief. Er is ook een C15, maar die is nog smaller en dus echt voor de racefietser. Deze C17 wordt echt verkocht als trekkingzadel en is dus geschikt voor de fietsvakantie. Het zadel is niet te zacht en heeft een redelijk neutrale vorm waardoor ‘ie waarschijnlijk bij veel fietsers past. Het zadel hoeft, in tegenstelling tot de leren zadels, niet te worden ingereden, maar houd er rekening mee dat het waarschijnlijk wel even wennen is aan het zadel. Onze eerste indruk is heel positief. Je schuift niet vanzelf heen en weer over het zadel dankzij de ruwe, maar comfortabele toplaag en je voelt op de juiste plekken ondersteuning. We verwachten wel dat het zadel past bij de iets sportievere fietser. Bent u dit, dan zit u letterlijk meer dan goed. En lang, vooral lang. Dit zadel gaat u 10.000-en kilometers vergezellen.

Een fietszadel kopen
Bijna niets is zo persoonlijk als een zadel kopen. We hebben hiervoor één en ander voor u op een rij gezet. Klik HIER.

Op een rij:
Natuurlijk Flexibel
Het zadel is gemaakt van gevulkaniseerd rubber en een toplaag van waterdicht nylon. Het unieke flexibele, onderhoudsvrije en waterafstotende dek beweegt mee met de heupbewegingen van de berijder.
Direct comfort
Het Cambium zadel biedt comfort vanaf de eerste dag en hoeft niet zo lang te worden ingereden als de leren Brooks zadels. Het werkt als een hangmat en vangt trillingen en schokken op, net als de bekende leren zadels.
Onderhoudsvrij 
De Cambium zadels kunnen meteen gebruikt worden en zijn onderhoudsvrij.
Waterafstotend 
Cambium dankt zijn uitstraling aan de waterdichte nylon toplaag. Na het vulkaniseren, wordt het zadel behandeld met Brooks Numac om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Gemaakt voor het leven 
Het zadel is samengesteld uit vervangbare onderdelen en er is geen speciaal gereedschap voor onderhoud nodig. Het gevulkaniseerde rubberen zadeldek is praktisch onverwoestbaar; eventuele reparaties van de rest van de onderdelen kunnen snel en gemakkelijk gedaan worden. 
Ready to ride 
Het Cambium zadel is direct klaar voor het gebruik zodra deze op de fiets is gemonteerd.  

Getest in het blad "Fietssport"
"Het zadel ondersteunt precies op de goede plekken. De vormgeving is slank, zodat ik geen last kreeg van schuren langs de zijkanten van het zadel. Het oppervlak van het zadeldek maakt dat je niet onnodig en ongemerkt gaat schuiven op je zadel. Je blijft goed in de gewenste houding zitten. Er zit voldoende flexibiliteit en demping in het zadel. De bolling van het zadel is heel prettig."   

Materialen:
Gevulkaniseerd rubber
Waterproof Nylon
Aluminium klinknagels
Roestvrij stalen rails 

Kenmerken:
• Kleur: zwart met naturel rubber
• Lengte: 283 mm 
• Breedte: 162 mm 
• Hoogte: 52 mm 
• Gewicht: 464 g
• Frame: Staal

Het merk Brooks 
Brooks bestaat inmiddels al meer dan 150 jaar en is voor de meesten wel een begrip. Niet zo gek want voor kwaliteit is natuurlijk altijd een markt. Brookszadels zijn (bijna) altijd van leer en altijd handgemaakt.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 701596
EAN / ISBN 190445013847

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewBrooks Zadel C17 Cambium All Weather
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!