Interessante tijdschriften

 



FietsActief

Fietsactief is hét informatieve lifestyleblad voor de actieve, recreatieve fietsliefhebber. Van inspiratie voor dagtochten en fietsweekendjes weg in Nederland, tot de mooiste Europese fietsvakanties: met FietsActief krijg je meteen zin om eropuit te gaan. Ieder nummer staat vol unieke fietsroutes en fietsreizen, gemaakt door een bevlogen team van routemakers en reisjournalisten. Ook techniek en nieuws komen aan bod, onder meer in de fietstests, achtergrondverhalen en praktische, up-to-date rubrieken.

De Wereldfietser

De vereniging de Wereldfietser brengt viermaal per jaar haar tijdschrift De Wereldfietser in Nederland uit. De Wereldfietser is het tijdschrift over het reizen per fiets, staat vol met leuke en boeiende verhalen, interviews en reisverslagen zowel ver weg als dicht bij huis. Geschreven door en voor fietsers.


 


 

Grote Routepaden

Grote Routepaden verenigt wandelaars en fietsers met een passie voor traag reizen langs langeafstandspaden. Of je nu tien dagen gaat trekken of voor het eerst een dagtocht maakt in eigen streek, Grote Routepaden doet je met andere ogen naar je omgeving kijken. Wie traag reist, komt verder!
Op Weg is een wandel- en fietsmagazine vol inspirerende tochten, authentieke verhalen en afwisselende rubrieken.

Fietsplan

Hou je van fietsreizen maken? Verken je tijdens je fietsvakanties Nederland of Europa? Dan vind je het vast leuk om erover te lezen. In Fietsplan staan reisverhalen, fietsverhalen, interviews met fietsers, handige tips en ideeën, verslagen over de activiteiten van Europafietsers. Kortom, met Fietsplan kom je meteen in de stemming om je fietstassen aan je bagagedrager te hangen. Fietsplan wordt gemaakt door fietsers: de donateurs van Stichting Europafietsers. Zij weten dus uit eigen ervaring hoe het is om op fietsvakantie te gaan.


 



Fietssport


Fietssport is het tijdschrijft dat je 4x per jaar ontvangt bij lidmaatschap van de NFTU, de Nederlandse Tour Fiets Unie. Zij zijn gericht op de sportieve fietser, zoals de wielrenner. Op Fietssport vind je het meest complete overzicht van toertochten en routes van wielersportbond NTFU.


Radfahren


Radfahren is een Duits fietstijdschrift gericht op fietsvakantie. Het wordt uitgegeven door de ADFC, de Allgemeine Deutsche Fahrrad Club, vergelijkbaar met de Fietsersbond in Nederland.
Waar we hier in de Nederlandse tijdschriften vaak meer gericht zijn op beleving en verhalen etc, zijn de Duitsers vaak ook gericht op testen. Dat gaat van zadels, tot lampjes tot uiteraard de vakantiefiets zelf.


 



MYBIKE


Ook My Bike is, in tegentelling tot wat de naam doet vermoeden, een Duits tijdschrift. Het is eigenlijk heel vergelijkbaar met het bovengenoemde Radfahren. Het zijn eigenlijk twee concurrende tijdschriften.
Je zou kunnen zeggen, dat My Bike zich iets meer richt op de avontuurlijke fietser met wat meer ver weg bestemmingen. Dus ook meer buiten Duitsland zelf. Het blad wordt 6x per jaar uitgegeven.