Fietsvakantiewinkel: Over ons, de mensen, het team

Ons team bestaat uit 6 mensen. We doen hier werkelijk alles zelf: website, inkoop, verkoop, marketing, leverancierscontact, klantcontact, inpakken, creatief proces etc. etc. Dat is best veel, maar ook meer dan leuk. Het maakt dat je je verbonden voelt met werkelijk alles wat er speelt. Dat kan alleen bestaan als je daadwerkelijk weet wat teamwork is. En dat is hier het geval. Alleen door het samen te doen is al het werk te organiseren. En druk is fijn, als het onderling maar ok is.

De (web)winkel voor uw Fietsvakantie
De Fietsvakantiewinkel heeft de meest uitgebreide Webshop daar waar het gaat om fietskaarten, -gidsen en fietsvakantiemateriaal. Veel informatie over de routes, kaartindelingen en kaartbeelden zodat u precies kunt zien wat er is en wat bij uw fietsvakantie past. Hiernaast kunt u tegenwoordig ook bijna uw hele fietsvakantieuitrusting bij ons aanschaffen. Alles is eenvoudig online te bestellen. 

Onze identiteit
Eigenlijk is het heel simpel: van fietsen word je gelukkig, in ieder geval tijdelijk. Wij willen dan ook een ieder zoveel en zo goed mogelijk op zijn vakantiefiets helpen, met de juiste fietskaart en/of gids en de benodigde fietsspullen. Het maakt voor ons niet uit of iemand heerlijk langs knooppunten in Brabant fietst of een fietsvakantie wilt houden in Vietnam.

Op de fiets hoeft het voor ons zeker niet snel. Dit in tegenstelling tot klantencontact; immers hoe eerder u uw info of fietsmateriaal heeft, hoe langer u kunt verlangen naar uw fietstocht. Snelheid staat bij ons dan ook bovenaan.
De Fietsvakantiewinkel streeft er uiteraard naar een gezond bedrijf te zijn, maar wij zien hiernaast ook net zo graag een “gezonde klant”. Wij doen dit door te proberen zoveel mogelijk van onze fietservaring en hartstocht bij de verkoop "mee te geven" en alleen dat te verkopen wat bij iedere specifieke klant daadwerkelijk past. U mag geen spijt krijgen van uw aankoop, sterker nog u moet tevreden zijn met uw aanschaf. Dit is ook de reden dat wij het accent altijd leggen op degelijk en duurzaam fietsvakantiemateriaal. Samengevat gaat het ons dus om snel-, betrouwbaar- en tevredenheid.   Emma
Eind 2014 ben ik begonnen bij de Fietsvakantiewinkel. Al jaren daarvoor mijn hart verloren aan het fietsvakantiefietsen. Dat gebeurde met mijn eerste langeafstandsroute De Groene Weg naar de Middellandse Zee. Later ben ik meer van het zwaardere werk gaan houden; dwars door Spanje, de Apennijnen over of door Peloponnessos, in Griekenland. Altijd kamperend natuurlijk, want fietsen is buiten leven en buiten leven is fietsen. 

Niets zo leuk als mensen op een juiste manier op weg te helpen met hun favoriete tocht en de bijbehorende kampeeruitrusting. Of het nou langs de Zuiderzee is of dwars door Europa. 


Jet
Mijn eerste fietsvakantie was als 16-jarige samen met mijn zus van Venlo naar Terschelling. 2 stadsfietsen omgebouwd met extra dragers voor, de tent achterop en de zon mee fietsten we in 6 dagen naar onze vakantie. Wij hadden meer vakantie gehad toen wij aankwamen dan de rest die er al een week was. De fiets werd als middel uit het oog verloren, tot ik in het verre oosten fietsers tegenkwam en bij mij gelijk de passie terugkwam. Sindsdien fiets ik overal waar een weg is, het liefst met mijn tent mee. Ik kan maanden onderweg zijn, maar een weekeinde is ook al gelijk genieten. En nu mag ik die passie voor het fietsen en buiten zijn delen in mijn werk.


Adwin
Alweer 20 jaar in dienst van de Fietsvakantiewinkel. Ik teken direct voor nog 10 jaar. Werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk. Wij hebben immers het leukste product wat er bestaat om te mogen verkopen, wij hebben de leukste klanten en dan heb ik ook nog eens meer dan leuke collega’s. Ik hoop iets van deze passie over te kunnen brengen op onze fietsende klanten. Meestal niet nodig natuurlijk want men heeft allang ontdekt hoe je een vakantie het best kan besteden.
Samen met Esther en Emma run ik de Webshop en alles daaromtrent. Daar ik nogal wat routes gefietst heb ben ik wat meer voor de inhoudelijke kant en advies. Hiernaast ben ik ook voortdurend op zoek hoe we de Webshop zo goed mogelijk kunnen afstemmen op onze klanten. Tevens zorg ik voor onze nieuwsbrieven en nieuwtjes.


Esther

Gelijk na mijn stage bij “Vlieg en Fiets” en de “Fietsvakantiewinkel” ben ik hier blijven werken. Dat is inmiddels 9 jaar geleden. Ik doe hier alles wat met onze Webshop te maken heeft; contacten met leveranciers, voorraadbeheer, klantencontacten en uiteraard het bijhouden van de Webshop. Het gevoel dat je werk af is, heb ik dan ook zelden. Organiseren is hetgeen wat ik het leukste vind en daar valt nog wel wat in te regelen, zeker nu we merken dat men ook steeds meer fietsvakantiespullen gaat kopen bij ons. In tegenstelling tot mijn collega’s hoef ik me niet helemaal gek te trappen om gelukkig te zijn. Na al het harde werken vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld de zon zijn werk te laten doen.


Frank

Vanaf mijn eerste rondje IJsselmeer op mijn krantenloop-fiets op 14 jarige leeftijd met een goede vriend heeft het fietsvakantievirus mij al in de greep. Meermalen verslond ik het boek van Wim Dussel “Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen”. Na mijn studie aan de Academie Lichamelijke Opvoeding en aansluitend een korte toeristische opleiding was ik in 1992 op zoek naar een baan. Het toeval wilde dat juist op dat moment via een uitzendorganisatie een vacature vacant was bij de Fietsvakantiewinkel in Woerden bij dé Cobi en dé Gijsbert die deelnamen aan…. jawel, de Bikecentennial in ‘76. Mijn eerste baantje dus en met een tussenpose van 4 jaar als product manager fietsreizen bij SNP, nog steeds mijn droombaan. In 2000 ben ik eindverantwoordelijke geworden en met een fantastisch en geïnspireerd team om me heen ga ik de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!


Laurien
Sinds 2020 werk ik voor fietsvakantiewinkel.nl en doe dit met veel plezier. Bij ons staat de klant echt centraal en gaan we als team voor het beste resultaat. Samen zorgen we ervoor dat u als klant een goede ervaring heeft met de fietsvakantiewinkel.nl en dik tevreden bent met uw aankoop. Het lekker doorpakken vind ik heerlijk, de dagen vliegen voorbij! Fietsen vind ik een van de mooiste manieren om een bestemming te leren kennen, maar ook wandelen doe ik graag. Lekker buiten in de natuur (het liefst met een zonnetje????), mezelf verwonderen en mijn hoofd leeg maken om de aankomende week er weer vol tegenaan te gaan!


Astrid
Nadat ik de Alpe Adria fietsroute had gefietst wist ik het zeker, fietsen laat je je beter voelen. Toen dan ook de kans kwam in 2016 om bij de Fietsvakantiewinkel te gaan werken ben ik hier onmiddellijk ingesprongen. Dit gevoel en enthousiasme delen met klanten die bij ons in de winkel komen is dan ook één van de leuke kanten van mijn werk. Hiernaast hou ik ook de facebook-pagina bij, mail, de webshop, app etc. Maar nogmaals: het zijn niet zo de werkzaamheden als wel dat je weet dat anderen iets leuks tegemoet gaan. En dan daar wat bij helpen!