Mutha Hubba NX

Mutha Hubba NX - groen of grijs

Vanaf € 789,95

Productomschrijving

Video Product

Video Product

Productomschrijving

MSR: Mutha Hubba NX - groen of grijs
Betaalbare kwaliteit met een minimum aan gewicht!


De Mutha Hubba NX is de best verkochte 3-persoonstent van MSR en heeft alle goede eigenschappen die de Hubba-serie heeft. Heel fijn zijn de 2 ingangen, altijd prettig als je met 2 of 3 personen bent. Wij adviseren deze tent voor 2 personen, dan heeft u met slechts 2,2 kg aan gewicht een prachtig ruime tent. Een ideaal compromis tussen ruimte en gewicht.

De Mutha Hubba NX is geschikt voor 3 fietsseizoenen. Op de fiets door Midden-Amerika zonder de last van een zware tent? Dan is dit de tent voor u. Lichtgewicht naar Zuid-Frankrijk? Ook goed natuurlijk. Er is voldoende ruimte om te zitten en een ruime vestibule: licht reizen zonder comfort op te offeren. Kwaliteit en opzetgemak zijn altijd gewaarborgd bij MSR.

De Mutha Hubba NX zal zeer lang uw gewenste partner zijn tijdens uw tocht: degelijkheid en lichtgewicht (max 2,2 kg) vinden elkaar hier in een ideaal compromis. Van het zeer eenvoudige opzetgemak worden we ook steeds weer blij. De buiten- en binnentent zijn, bij bijvoorbeeld mooi weer, ook goed los te gebruiken. Hiernaast neemt de tent natuurlijk ingepakt ook zeer weinig ruimte in, slecht 53x17cm. Hup, zo weggestopt in de fietstas!

De voordelen opgesomd
Gemaakt van Ripstop Nylon: Bij ripstop wordt er om de paar millimeter een extra dikke draad in de stof opgenomen. Daardoor ontstaat een soort ruitjes netwerk. Dit netwerk beschermt je tentdoek beter tegen scheuren, simpelweg omdat de dikkere draden van sterkere kwaliteit zijn. Voor dezelfde kwaliteit heb je dus dunnere stof nodig.
Siliconen coating: Kostbaar, maar het creëert wel een buitendoek met de volgende eigenschappen: zeer duurzaam, lichtgewicht, bestand tegen uv-straling en een hogere waterkolom wat betreft waterdichtheid.
Superlicht: Met zijn 2,2 kg. aan gewicht is dit een heerlijk lichte tent. 1 kg aan gewicht per persoon.
Opzetgemak: De tent laat zich simpel opzetten, lang leve de eenduidigheid.
Leefbaar: Door het innovatieve frame verschaft hij een maximum aan binnenruimte en opbergruimte. Wij zijn ook erg gesteld op 2 ingangen, zeker met 3 personen.
Veelzijdig: Kan als 2-laags tent worden opgezet, maar eventueel ook met alleen de binnentent. Alleen de buitentent met het grondzeil kan natuurlijk ook.

De Mutha Hubba NX en Elixir 3
Deze twee 3-persoonstenten van MSR hebben twee ingangen, hebben tentstokken van aluminium en kennen een vergelijkbare constructie van tentstokken. De belangrijkste verschillen tussen de Mutha Hubba NX en de Elixir zijn:

• Het gewicht: 2,26 kilo van de Mutha Hubba NX tegenover 3,1 kilo van de Elixir 3
• De Elixir 3 wordt standaard geleverd met footprint, de Mutha Hubba NX niet
• Materiaal: de Mutha Hubba NX is voorzien van gecoat nylon ripstop durashield: dit is lichter en soepeler dan het materiaal van de Elixir, die voorzien is van een polyester polyurethane coating.
• De Elixir wordt standaard in een zak geleverd met een opening aan de bovenkant. De Mutha Hubba NX zit in een zak met opening aan de brede kant en kan worden dichtgemaakt met compressiebanden. Hierdoor is de Mutha Hubba NX iets sneller in te pakken.

Een fietstent kopen: handig om te weten
We hebben een aparte pagina voor u gemaakt waar u tips vindt om rekening mee te houden bij het kopen van uw nieuwe fietstent.

Alle kenmerken op een rij
• Personen: 3
• Totaal gewicht: 2260 gram
• Materiaal buitentent: 20D Ripstop Nylon, 1200mm, Durashield ™ PU en siliconen gecoat
• Materiaal binnentent: 20D Ripstop Nylon met 15D nylon micro-mesh
• Materiaal grondzeil: 30D Ripstop Nylon, 3000mm Durashield™ PU & DWR gecoat
• Aantal tentstokken: 1 DAC Pressfit
• Aantal haringen: 12 MSR Needle Stakes
• Aantal ingangen: 2
• Inclusief 6 scheerlijnen
• Afmetingen ingepakt: 53x17 cm

Het opzetgemak
Klik hier om middels het filmpje te zien hoe eenvoudig het opzetten van een tent uit de Hubba serie is.

Goede ventilatie
De buitentent is voorzien van ventilatieopeningen zodat niet alleen de temperatuur comfortabel is, maar het zorgt er ook voor dat u geen last heeft van vochtigheid in de tent. MSR maakte een mooi filmpje over ventilatie en condens, klik hier.

Handleiding
Wilt u de Nederlandstalige handleiding alvast lezen, klik dan hier.

Klantbeoordeling (filmpje)
Klik hier voor een enthousiast makend en overtuigend filmpje van een gebruiker.

Speciaal grondzeil voor de Mutha Hubba NX
Een grondzeil is niet noodzakelijk, maar verlengt zeer zeker de duurzaamheid van uw tent. Er is een speciaal ontworpen grondzeil van MSR voor Mutha Hubba NX (zie aanverwante artikelen).

Gear Shed: Ideale uitbouwmogelijkheid
Deze tent laat zich makkelijk uitbreiden met de MSR-Gear Shed. Deze weegt slechts 940 gram en geeft u ruim 2,5 m2 meer aan ruimte. Lang leve de flexibiliteit.

Over MSR
Het merk MSR is al heel lang echt een begrip in de outdoorbranche. Wat ons betreft ook zeer terecht. Dit zijn absoluut de meeste hightech spullen waar het gaat om materiaal, vorm etc. Gaat het u echt om een combi van kwaliteit en superlichtgewicht dan zit u met MSR goed.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 701437
EAN / ISBN 0040818093047

Reviews 2

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewMutha Hubba NX - groen of grijs
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!