Smartphone GPS-navigatie (iPhone én Android)

Aanvang:  9.30 uur (Android) of 14.00 uur (iPhone)
Duur: 3,5 uur
Kosten: 65 euro
Locatie: De cursus wordt gegeven op twee verschillende locaties: 

•  Fietsvakantiewinkel
   Celsiusweg 12, Elst (Gelderland)
•  Beagle Bikes
   Wittevrouwenstraat 42, Utrecht

Opgeven via betaling voor betreffende datum. Klik HIER
Maximum aantal deelnemers: 6
Minimum aantal deelnemers: 4
De cursus wordt gegeven door Johan Blom (kijk ook alvast op zijn website).

Bevestiging en cursusmateriaal: Binnen enkele dagen krijgt u een mail van Johan Blom en twee weken van te voren wordt het cursusmateriaal per mail toegestuurd.

Cursus voor beginners
Heb je nog niet eerder met GPS genavigeerd, of heb je al een GPS-apparaat maar ben je er nooit echt vrienden mee geworden? Dan is het uitproberen van een 
offline navigatie-app op je smartphone een kleine stap om eens kennis te maken met de voordelen van Smartphone GPS-navigatie op reis. 

Nu ook cursus voor gevorderden
De vervolgcursus is geschikt voor diegene die de BASISCURSUS hebben gevolgd maar óók voor diegene die al de nodige navigatie-ervaringen hebben – al dan niet met de smartphone – en willen weten of er misschien nóg meer uit (de betere) navigatie-apps en de diverse route-websites te halen valt. 

Geen internet nodig
Met de juiste navigatie-app, waarbij je de landkaarten –offline– op je smartphone kunt zetten, is er onderweg geen mobiel internet nodig. Hierdoor spaar je in het buitenland de hoge internetkosten uit, en heb je geen last van slecht internet-bereik in afgelegen gebieden. (Bovendien kun je de smartphone in vliegtuigmodus zetten zodat de batterij een stuk langer mee gaat.)  

Fietsen wordt nóg leuker!
Doordat je met GPS en digitale kaarten veel meer informatie over de omgeving hebt, zul je onderweg meer ontdekken waardoor het er  spannender op wordt. Dwalen in plaats van verdwalen! Bovendien kun je onderweg heel makkelijk een bakker, supermarkt, camping, café of pinautomaat vinden.

Je leert: navigeren met de smartphone, downloaden van bekende fietsroutes, maken van eigen routes, weer- en schokbestendig bevestiging op het stuur, en het onderweg volhouden van de batterij.

Enkele dagen voor aanvang van de cursus krijg je huiswerk opgestuurd ter voorbereiding. 
Na afloop van de cursus krijg je het cursusmateriaal (pdf formaat) zodat je alles nog eens op je gemak kunt oefenen.