Giro fietshelm Agilis MIPS

Giro fietshelm Agilis MIPS

Vanaf € 94,95

Productomschrijving

Video Product

Productomschrijving

Giro - fietshelm Agilis MIPS

De Giro Agilis is een universele helm met het design van de veel en veel duurdere Synthe. De helm maakt dus gebruik van hetzelfde koelsysteem en het geweldige RocLoc 5 verstelsysteem. Ook de Giro Agilis heeft een in-mold constructie met een sterke polycarbornaat buitenlaag en een impact absorberende schuimvoering. Hierdoor is de helm lichter en sterker dan een vergelijkbare helm zonder het In-Mold proces. De Giro Agilis heeft 32 luchtgaten voor een perfecte luchtcirculatie!

Hiermee is dit echt een prima modale helm voor gebruik tijdens uw fietsvakantie. Degelijk en hij ziet er ook nog prettig gestroomlijnd uit. U kunt veel duurder gaan, maar voor een fietsvakantie is deze zeker goed genoeg. In onze fysieke winkel is dit echt de beste verkochte helm. De meeste klanten vinden deze helm vaak gewoon het lekkerste zitten. Moeilijk uit te leggen maar wel een feit. Hiernaast ziet de helm er prettig en mooi uit. De Giro Agilis is het beste compromis tussen degelijk, mooi, en betaalbaar.

Wat is MIPS
Een goede fietshelm zal waarschijnlijk kapot gaan of indeuken als je hoofd de klappen vangt bij een valpartij. Mooi, aangezien dat zonder of met een zeer lage kwaliteit fietshelm ook het lot van je schedel had kunnen zijn. Je fietshelm absorbeert dus de energie die dan vrijkomt. Een fietshelm zonder MIPS is natuurlijk al fantastisch, maar je hersenen krijgen, ook met fietshelm, een flinke klap te verwerken. Een gewone fietshelm vangt alleen de directe klap op. Wat alleen schade aan de buitenkant van je hoofd voorkomt/vermindert. 
De MIPS binnenlaag valt bijna niet op in deze fietshelm. De helmpadding zit op de MIPS-laag die doorzichtig is met een iets donkere tint. Wanneer je valt, zul je in beweging zijn. Dit zorgt ervoor dat je hersenen rondklotsen in je schedel, zoals ze dat zeggen. MIPS helpt dat te verminderen. 

MIPS staat voor Multi-Directional Impact Protection System. Het multi-directional is wat MIPS bijzonder maakt. Want MIPS werkt dus juist als je valt op het moment dat je in beweging bent. In je helm is MIPS een extra laag. Deze laag kan, los van je fietshelm zelf, licht meedraaien op het moment dat je fietshelm contact met de grond maakt. De buitenlaag van de fietshelm vangt de grote klap op en MIPS zorgt ervoor dat je hoofd een klein beetje kan meebewegen in je fietshelm. MIPS vermindert de schok voor je hersenen dus aanzienlijk, wat helpt hersenschade te voorkomen. MIPS kan ongeveer 10 tot 15 millimeter bewegen ten opzichte van de MIPSloze helmen. Dat lijkt niet veel, maar is wel degelijk een zeer goede bescherming tegen de hersenschade die je op kunt lopen.

Verschil met Giro Register/Vasona
Het meest in het oog vallende verschil is natuurlijk de klep van de Register en Vasona; deze ontbreekt bij de Agilis. Verder zijn de verstelsystemen van de helmen verschillend (RocLoc5 versus RocLocSport). De Agilis is ook in verticale positie te verstellen; de Register en Vasona alleen in horizontale positie. Ook scoort de Agilis hoger met betrekking tot ventilatie. De Agilis in meerdere maten te verkrijgen, waardoor deze wat minder 'lomp' oogt.

 Eigenschappen:
• Fietshelm voor heren/dames
• Gestroomlijnd design
• Licht van gewicht: 280 gram
• In-Mold Polycarbonaat buitenschaal met ESP liner
• RocLoc 5verstelsysteem
• Superieur ventilatiesysteem van 32 luchtgaten
• Maat: S (51-55 cm) en M (55-59 cm) en L (59-63 cm) (zie ook afbeelding met meetinstructie)

In-Mold Construction: De In-Mold Constructie combineert een sterke polycarbonaat buitenschaal met een schokabsorberende helm schuimvoering. Dankzij het fusieproces is het mogelijk om betere te ventilatiesystemen te creëren, zodat In-Mold helmen lichter- en koeler zijn dan de traditionele helmen.

Roc Loc 5 verstelsysteem: Een grensverleggend verstelsysteem, wat betreft comfort, stabiliteit, afstelbaarheid en gewichtsbesparing. Met Roc Loc 5 kunt u eenvoudig met één hand zowel de spanning afstellen als ook de verticale positie van de helm aanpassen.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 703582

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewGiro fietshelm Agilis MIPS
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!