SQ lab 610 Ergolux 2.0 Active

SQ lab 610 Ergolux 2.0 Active !

Vanaf € 124,95

Productomschrijving

Video Product

Video Product

Productomschrijving

SQ lab 610 Ergolux 2.0 Active

SQlab behoeft volgens ons geen nadere introductie. Het merk komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen. Hiernaast worden de zadels ook standaard geplaatst op de Santos trekkingfietsen. Die doen dat niet zomaar...

Breedtematen / Afstand zitbotjes
SQ lab was in 2002 de eerste die met een meetsysteem op de markt kwam om de afstand tussen de zitbotjes te meten. Dit concept hebben ze verder uitgewerkt. Het is nauwelijks nog voor te stellen dat er nog mensen zijn die hun fietszadel kopen zonder rekening te houden met deze hoogstpersoonlijke maat.
Bijna alle zadelmodellen van SQ lab zijn er daarom in diverse breedtematen. Op deze manier wordt gewaarborgd dat uw zitbotjes volledig op het zadel rusten. Alleen zo kunnen het kwetsbare kruisgebied van de man en de dieper gelegen schaambeenboog van de vrouw ontlast worden.
Klik hier voor het filmpje.

Onderzoek naar speciale dameszadels
De Deutsche Sporthochschule in Keulen heeft onderzoek gedaan naar gelzadels en zadels met een opening met behulp van drukmetingen bij vrouwen in verschillende zitposities. Geen van de geteste zadels leverde voldoende ontlasting op in de kritische zone tussen schaambeenboog en zadelneus. Deze conclusies komen overeen met de resultaten van de eigen onderzoeken in het SQ-laboratorium. Het systeem met verschillende zadelbreedtes gecombineerd met de lager liggende zadelneus van het getrapte SQlab-zadel is niet alleen de beste keuze voor mannen, maar ontlast ook de typische drukplekken bij vrouwen. Speciale zadels voor dames vanwege de uiteenlopende geometrie en zitpositie van mannen en vrouwen zijn dus niet langer noodzakelijk bij het SQ-lab zadel.

Getrapt Zadel
Sq lab heeft naast het zadelbreedtesysteem ook het getrapte zadel ontwikkeld. De lager gelegen zadelneus ontlast de gevoelige plekken van zowel mannen als vrouwen. De lager gelegen zadelneus biedt in combinatie met de kleine inkeping in het midden van het zadel vooral mannen meer ruimte voor de gevoelige plekken.De verschillende breedtematen zijn toegesneden op de anatomische verschillen. SQlab komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen. 
De zadels wijken best wel af van de oudere en reguliere zadels. De meeste rijden zo weg op het zadel, maar mocht dat niet zo zijn neem dan enige gewennings. Eenmaal geland en gewend is het zitcomfort echt eerste klas.

SQ lab active-zadeltechnologie (het beweeglijke zadel)
De constructie van het zadel maakt horizontale bewegingen van het bekken mogelijk. Zo wordt de kantelbeweging van het bekken gewaarborgd. Door deze technologie kan het bekken tot 7 graden meebewegen, dat is gelijkwaardig aan de beweging bij het lopen, waar u als het ware ook van links naar rechts beweegt. Omdat het bekken kan meebewegen wordt de kans op klachten in onderrug, bekken en heupen geminimaliseerd. Het zadel biedt bewegingsruimte in het horizontale vlak. De tussenwervelschijven worden daardoor minder belast tijdens de kanteling en de druk bij de randen wordt gereduceerd. Zo wordt u minder snel moe en kan de kans op klachten in de onderrug verkleind worden. Indien het lengteverschill tussen uw benen niet heel extreem is wordt zo ook het lengteverschil van uw benen gecompenseerd.
De zijdelingse beweging kan via de comfortsticks op het gewicht worden ingesteld.

SQ lab Ergolux-Concept
Als vervolg op het getrapte zadel heeft SQlab een zadel met twee niveaus ontwikkeld. Deze uitvoering biedt nog meer comfort bij een sportieve tot gemiddelde houding. De nieuwste generaties van het getrapte model zijn de Ergolux-modellen. Deze is vooral geschikt voor hen die ook echt een iets sportievere houding wil kunnen aannemen. Ook bij de wisselende houdingen tijdens het klimmen komt de variatie goed van pas. Het dubbele niveau van de Ergolux biedt meer comfort en een nog betere verdeling van de druk bij gemiddelde tot sportieve houdingen op trekkingfietsen:
1) Perfecte Houding - De verhoogde achterzijde zorgt voor meer stabiliteit van de zitbotten en zorgt voor een effciëntere krachtoverdracht. Makkelijker gezegd geen onnodig geschuif op het zadel.
2) Comfortabele zitpositie - Van de punt van het zadel loopt de ERGOLUX in een golfbeweging op naar de achterzijde van het zadel. Deze vorm past perfect bij de vorm van het zitvlak. Daarbij is het zadel vergroot en minder puntig, waardoor de drukverdeling nog beter is en dus zorgt voor ongekend comfort.
3) Dieperliggende zadelneus - De qua niveau dieperliggende zadelneus drukt overeenkomstig minder sterk op de gevoelige delen. Bij zowel mannen als vrouwen zorgt dit voor meer comfort.

De SQ lab 610 Ergolux 2.0 Active versus de 602 Ergolux 2.0 Active
De 610 Ergolux verkopen we echt alleen aan hen die behoorlijk sportief op de fiets zitten. Dus heeft u geen recht of een racestuur, dan zeker niet doen. Mocht u wel een sportievere houding hebben en behoorlijk voorover op uw fiets zitten dan is het zeker het overwegen waard. Het zadel is in alles een sportiever zadel, hetgeen bijvoorbeeld terugkomt in de hardheid en het gewicht van het zadel. Ook de belastbaarheid is minder. Bent u meer dan 100kg, dan zeker niet aan beginnen. Maar legt u echt elke dag flinke lappen af (bijvoorbeeld meer dan 100 km), of fietst u veel onverhard of zelfs op de MTB dan heeft u hier het topzadel te pakken dat ook na vele en vele uren fietsen zorgt voor genoeg zitcomfort.

Een fietszadel kopen
Bijna niets is zo persoonlijk als een zadel kopen. We hebben hiervoor één en ander voor u op een rij gezet. Klik HIER

Kenmerken:

• Gewicht: ca. 275/284/286/293 gram
• Hardheid in SQ-shore: 50
• Materiaal rails: CrMo Staal
• Zadeldek: C84
• Materiaal padding: Marathon Foam
• Demping: 3 verschillende Sticks (eventueel verwijderbaar)
• Geschikt tot een gewicht van 100 kg.

C84 hightech is een kunstvezeldek – slijtvast, licht, huidvriendelijk en ademend.

Alle kenmerken op een rij

Alle kenmerken op een rij
Artikelnummer 702542
EAN / ISBN 4260086858193

Reviews

Schrijf uw eigen review

Plaats een reviewSQ lab 610 Ergolux 2.0 Active !
Laat anderen zien hoe mooi uw route/product is en plaats maximaal 4 foto’s.(Toegestane bestanden: .jpg en .png)
Foto’s graag in één keer tegelijkertijd uploaden
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!